Artikelen Authentiek Leven

Voor Inspirerend Leven en Holistik schreef ik een aantal artikelen die gaan over authentiek leven. Centraal in deze artikelen staat het weer heel worden, het vinden van je innerlijke stem, en het aangaan van de dialoog.

Omarm je innerlijke gewonde kind: 4 manieren om weer heel te worden

Een ziel wordt als mens geboren in een gezin en doet allerlei ervaringen op die haar vormen. Positieve en negatieve ervaringen. Onderweg lopen we kleine en grote beschadigingen en trauma’s op. Daar waar we gewond raken, deelt de ziel zich op in een gewond kinddeel en een zielsdeel dat zich terug trekt naar zijn oorsprong. Zo verliezen we onze heelheid en vormen we onze overlevingsstrategieën. Lees hier het artikel.

Met deze 6 stappen volg jij het verlangen van jouw ziel

In jou leeft het verlangen om contact te maken met je hogere zelf, of ziel, en om deze energie uit te laten stromen. Je wilt je ziel laten spreken in de ontmoetingen die je hebt met andere mensen overal waar je bent. En het is precies dit verlangen dat je gaat helpen om dat ook werkelijk te doen. Deze stappen kunnen je helpen.

De verloren schat: omarm je innerlijke kind

De sleutel naar verbinding met onze ziel zit in het opnieuw toe-eigenen van wat we verloren hebben: de innerlijke kinddelen in de schaduw en de kwaliteiten die daarbij horen. In de Jungiaanse psychologie wordt dat ook wel de verloren schat genoemd. Door je verloren delen weer terug te nemen, herstel je de verbinding weer met je kern. Lees hier over de verloren schat.

Levenspad en zielenopdracht – de rode draad van je bestemming

Een levensdoel klinkt als iets wat je ver weg aan het einde van je levenspad al terugkijkend kunt zien. Maar het antwoord ligt in alle antwoorden die je geeft op alles wat je tegenkomt: ieder vraagstuk dat het leven je voorlegt, vraagt om een antwoord van jouw ziel. Verder lezen …

Authentiek leven: trouw zijn aan jezelf

Pas jij jezelf te veel aan, dan ben je niet zichtbaar voor de ander. Hij of zij kan jou niet echt ontmoeten en vroeg of laat wreekt zich dat. Bovendien is het niet goed voor je zelfbeeld. Je laat jezelf steeds weer in de steek en geeft jezelf daarmee de boodschap dat je niet de moeite waard bent om rekening mee te houden. En als jij dat niet doet, waarom zou een ander dat dan doen? Lees meer over trouw zijn aan jezelf.

Zo spreek je met de stem van je bestemming: 5 tips

De stem van je bestemming heeft tot doel dat jij je kunt manifesteren op de wereld; dat jij jouw toon vrijgeeft. Het gaat dus niet alleen over de te volgen weg, maar ook over hoe jij hier zichtbaar en hoorbaar wordt. Naar het artikel.

Leef je op de handrem? Volg déze 4 stappen en maak jezelf vrij van angst

Herken je dat? Inspiratie en verlangens genoeg, en toch doe je niet wat je het liefst zou willen. Wat er vaak tussen ons en ons verlangen in staat is angst. Hoe maak je jezelf vrij van dat stemmetje dat zegt het niets wordt? En hoe raak je dat beklemmende gevoel kwijt dat de kop opsteekt precies op het moment dat je een nieuwe stap wilt zetten? Lees hier verder.

Voor Psyned schreef ik een artikelreeks over hechting op volwassen leeftijd. Het gaat dan vooral over de manieren waarop we ons gaan aanpassen en het vertrouwen dat we ontwikkelen in onszelf, de ander en de wereld, die later van invloed zijn op hoe we de dingen doen. 

error: Content is protected !!