Inspiratie

Artikelreeks Hechting op volwassen leeftijd

Als je niet veilig gehecht bent als kind, kun je later als volwassene leren hoe je je wel veilig kunt hechten. We noemen dat ‘earned security’, ofwel verworven gehechtheid. Er zijn verschillende manieren om je te helpen in dit proces van je veilig leren hechten. Allereerst is het fijn om te begrijpen hoe de dingen waar je tegenaan loopt terug te voeren zijn op je hechting. Voor Psyned schreef ik daar een artikelreeks over. 

Flyer downloaden

Focusing met Les Greenberg

In de sessies werken we veel met focusing. Hierbij een demo met ‘de meester’. 

Serie Authentiek leven

Hoe blijf je trouw aan jezelf in het contact met anderen. Voor velen van ons is dat een hele zoektocht. Voor Inspirerend Leven schreef ik een serie artikelen over mijn eigen zoektocht daar in.

Naar de serie.

Voor collega's

Als psycholoog, therapeut, trainer, of begeleider heb je een grote invloed op hoe het contact met je client verloopt. In dit onderzoek lees je tal van interventies om een veilige, groeibevorderende relatie tot stand te brengen. Van intake tot afronding. Ik interviewde hiervoor 11 doorgewinterde experts in het vak, die als het ware ‘een commissie van wijzen’ vormden. Wil je eens kijken hoe zij het doen? Download hier het onderzoek

Inzicht & Zelf doen blog:

Leer omgaan met lastige emoties, verbind je met je innerlijke kern, en verdiep je relaties. In de blog lees je over allerlei onderwerpen die in mijn praktijk langs komen. Van bindingsangst tot ingewikkelde emoties als schaamte en verbijstering. En van de innerlijke criticus tot het stiltepunt.

Meest gelezen:

Liever live?

Ik ben Susan Vroemen. Soms is het leven ingewikkeld. Ik help als je er zelf even niet uitkomt. Je bent van harte welkom!

Dagboek van een psycholoog

Op LinkedIn houd ik sinds kort een dagboek bij van bijzondere ontmoetingen in de spreekkamer.

error: Content is protected !!