Therapie

Foto: Ryoji Iwata

Wanneer naar een psycholoog?

Als mens worden we in het leven geraakt, uit ons evenwicht gebracht, en soms zelfs gebroken. Je kunt ervaringen opdoen of voor situaties staan die intens zijn, en waar je niet altijd een pasklaar antwoord voorhanden hebt. In de begeleiding help ik je om terug in je eigen middelpunt te komen, om van daar uit weer heel te worden en verder te gaan.

 

Een greep uit de vragen waarmee je terecht kunt in mijn praktijk:

Staat je vraag of klacht er niet bij? Je mag altijd bellen of mailen, dan kijken we samen of ik je kan helpen. 

Emotionele wip

Levensvragen kunnen heel taai zijn en met veel geworstel gepaard gaan. De gevoelens die erbij komen kijken zijn soms zo groot dat het lijkt of je op een emotionele wip zit. Vaak gaat dit gepaard met gepieker, sombere gevoelens, of angsten.

Ik leer je hoe je door negatieve ervaringen heen kunt werken, hoe je je hoofd weer tot rust brengt, en je emoties kalmeert.

"Je stelde me ook de hele pijnlijke vragen. De vragen die iedereen leek te ontwijken, mezelf incluis, maar die uiteindelijk heel veel opluchting gaven."

Eerstelijns versus tweedelijns psychologie

Goed om te weten: mijn psychologiepraktijk in Utrecht is een eerstelijns praktijk. Dat betekent dat ik begeleiding bied aan mensen met lichte tot matige psychische klachten. Zwaardere klachten, zoals langdurige angsten en fobieën, forse terugkerende depressieve klachten, verslaving en ernstig (complex) trauma vallen onder de tweedelijns psychologische zorg.

Mocht tijdens de intake blijken dat er bij jou sprake is van zo’n zwaardere klacht, dan bekijken we samen of een doorverwijzing misschien beter is.

Twijfel?
Twijfel je of je met jouw vraag beter naar een coach kunt gaan? Of denk je wel aan een psycholoog, maar weet je niet zo goed wat voor psycholoog jou het beste kan helpen? Ik schreef twee artikelen die je kunnen helpen om te kiezen.

Neem gerust contact met me op om te overleggen.

"Susan verstaat de kunst van begeleiden om de diepere lagen in jezelf op te zoeken. Daar ontvouwen zich de beelden en signalen die je vertellen wat je te doen staat. Integer, betrouwbaar en deskundig zijn begrippen die bij haar passen."
error: Content is protected !!